Anasayfa 9 Uncategorized @tr 9 En Rahatlatıcı Masaj Hangisi?

En Rahatlatıcı Masaj Hangisi?

23 Şub, 2023

Tatilin en önemli yanı, gündelik hayatın koşturmacalarından uzaklaşıp kendimizi telaşsız, rahat günlerin akışına teslim edebilmemizdir. Farklı bir şehirde tatil yapmanın keşfetme güdüsünü tetiklemesinin yanı sıra; tatilin her sabah alarm kurmadan kalkılan, toplantıdan toplantıya koşturulmayan veya gündelik işlerin yapılmadığı günler dilimiyle geçip gitmesi de insanı daha mutlu ve huzurlu kıldığı bir gerçektir. Bütün bu huzurlu zaman dilimini daha da rahat hâle getirmek için pek çok tesisin bünyesinde farklı hizmetler yer alır. Bunlar arasında akla ilk gelen ise otelde masaj yaptırma olanağının bulunup bulunmamasıdır. Zira masaj sadece vücudu zinde kılan bir şey değildir. Sağlık anlamındaki önemi de kabul görmüş, başta aromaterapi masajı olmak üzere pek çok farklı türü geliştirilmiştir. Otelde birçok masaj imkânına sahip olabilirsiniz. Üstelik tatili aynı otelde yapıyor olma şartı bulunmuyor.

 

Masaj Nedir?

Vücudun farklı bölgelerine, iyileştirici yaklaşımlarla odaklanan ve farklı türlerden oluşan bir uygulamadır. Ellerle vücudun ovulma ve yoğrulma uygulaması olan masaj esnasında masaj terapisti; ağrıyı ve gerginliği azaltma amacıyla vücut kaslarına ve eklemlerine güçlü ya da hafif baskı uygular. Masaj terapistleri, tam olarak bunun için eğitim almaktadır.

Farklı masaj türlerini inceleyerek, sizin için en rahatlatıcı etkiye sahip olacak masajı tespit edebilirsiniz.

Thai Masajı Yapan Kadın Çalışan

Thai Masajı

Aktif bir masaj şeklidir. Ağrıları ve stresi azaltarak, rahatlamayı hedefler. Thai masajı esneklik, enerji seviyeleri ve dolaşım gibi konularda da iyileştirici etkiye sahiptir.

Yogadaki esneme hareketlerini andıracak bir dizi hareketle bütün vücudun çalıştırılması prensibine dayanan Thai masajı sırasında terapistiniz vücudunuza sıkı bir baskı uygular. Bunu yaparken avuç içlerini ve parmaklarını kullanmaktadır. Masaj esnasında bol ve rahat giysiler giyilebilir. Yaklaşık 60 ilâ 90 dakika süren bu masajda vücudunuz gerilip bükülecek, stres noktalarında seviye değişimi gözlenecektir. Otelde masaj tercihleri arasında ilk sırada yer alır.

Spor Masajı Yapan Masör

Spor Masajı

Bir kasın tekrarlayan kullanım hasarı olması veya yaralanmalara yatkınlık gibi durumlarda tavsiye edilen uygulama, spor masajıdır. Tam vücut masajı veya masaj terapistinin yönlendirmesi doğrultusunda vücudun en fazla dikkat edilmesi gereken bölgelerinde uygulanabilen bu masaj için bol şort ve bir atlet giyilmesi tavsiye edilmektedir.

60 ilâ 90 dakika arasında süren spor masajı; spor performansını artırmaya, esneklik kazandırmaya ve yaralanma risklerini azaltmaya yardımcı olabilmektedir.

Tetik Noktasına Masaj Yapan Adam

Tetik Noktası Masajı

Belirli bir sorunu olan, kronik ağrılardan mustarip veya yaralanmaları bulunan kişiler için tavsiye edilen tetik noktası masajı; tetik noktalarının hafifletilmesi suretiyle ağrı azaltmayı hedeflemektedir.

Daha güçlü ve derin basınçlarla, yumuşak ve rahatlatıcı etkiye sahip geniş vuruşları bir arada çalıştıran masajda bütün vücut üzerinde uygulama yapılmaktadır. Hafif giysiler giyilmesi gereken tetik noktası masajı uygulaması genellikle 60 ilâ 90 dakika arasında sürer.

Aromaterapi masajı

Aromaterapi Masajı

Aromaterapi masajı, sadece fiziksel değil duygusal anlamda da iyileştirici bir masaj arayışında olanlar için ideal bir tercihtir. Ruh hâlini yükseltme, stres ve kaygı ile depresyon belirtilerini azaltma, kas gerginliğini düşürme ve ağrılarda rahatlatıcı etki gibi noktalarda katkı sunan bir masaj uygulamasıdır.

Uçucu yağlar kullanılarak yapılan aromaterapi masajı sırasında bir difüzör aracılığıyla uçucu yağların solunması sağlanır. Cildiniz yağları emerken size ise tam vücut masajı yapılır. İç giyim dışında bir kıyafet giymeyeceğiniz gibi, dilerseniz kıyafetle de uygulanabilir. 60 ilâ 90 dakika süren bu masaj bazen sadece sırt, omuz ve kafa bölgesine odaklanır.

 

Shiatsu Masajı

Bir Japon masajı olan shiatsu masajında stres, acı ve gerginlikte azalma hedeflenmektedir. Duygusal ve fiziksel rahatlama ve sakinlik, stres ve depresyonda hafifleme, baş ağrısında ve kas gerginliğinde azalma gibi etkiler de görülebilmektedir. Bütün vücudun çalıştırıldığı shiatsu masajı sırasında masaj terapisti vücudun belli bölgelerine nabız veya ritmik basınç uygular. Tamamen giyinik olarak yaptırılabilen shiatsu masajı, genellikle 60 ilâ 90 dakika sürmektedir.

 

Refleksoloji Masaj

Refleksoloji Masajı

Doğal enerji seviyesini geri kazanma ve rahatlatma etkilerine sahip olan refleksoloji masajı, özellikle bütün vücuduna dokunulmasından hoşlanmayan kişiler için en doğru tercihlerden birisi olacaktır. Ayaklar, eller ve kulakların farklı noktalarına nazik ve sıkı bir baskı ile gerçekleştirilen bu masaj sırasında tamamen giyinik olabilirsiniz. Refleksoloji masajı, 30 ilâ 60 dakika sürmektedir.

 

İsveç Masajı

Otelde masaj terapisi almaya yeni başlayanlar, yumuşak duyarlı dokunuşları önemseyenler veya çok gergin olan kişiler için ideal bir masaj uygulamasıdır. Kasların serbest bırakılmasını sağlayan İsveç masajı sırasında bütün kıyafetler çıkarılır ve bir çarşafla kaplanılır. Masaj terapisti, aktif olarak sorun teşkil eden alanları keşfetmek için uygulamalarda bulunur. Hafif ağrıları yönetmek, yönlendirmek ve çözüme kavuşturmak için de doğru bir seçimdir.

 

Derin Doku Masajı

İsveç masajına kıyasla daha fazla baskı uygulanan bu masaj; ağrı, dengesizlik veya yaralanma benzeri kronik kas problemleri için tavsiye edilir. Kaygıları hafifletme, kasları sıkılaştırma ve kronik kas ağrılarında rahatlama gibi etkiler oluşturma ihtimali bulunmaktadır. 60 ilâ 90 dakika süren bu otelde masaj uygulaması basınca aşırı duyarlı kişilere tavsiye edilmemektedir.

Sıcak Taş Havlu Ve Mum

Sıcak Taş Masajı

Sadece rahatlamak isteyen veya kas ağrılarından mustarip olanlar için sıcak taş masajı doğru bir seçim olacaktır. Bir nevi terapötik bir masaj olan bu uygulama, yapı gereği İsveç masajı ile benzerlik gösterir. Aralarındaki tek fark, masaj terapistinin İsveç masajının aksine sadece ellerini değil ısıtılmış taşları kullanmasıdır. Bu taşların kullanılması ile kas gerginliği azalır, ağrılar dindirilir ve kan akışı iyileştirilir.

Sıcak taş masajı vücudun farklı bölgelerine yerleştirilen ısıtılmış taşlara masaj terapistinin hafif baskı uygulayarak gerekli bölgelerde gerçekleştirdiği masaj uygulamasıdır. Genellikle 90 dakika süren bu masaj uygulaması sırasında bir çarşafla kaplanırsınız.

 

Kimlere Masaj Uygulanmaz?

Düşük ya da yüksek tansiyon problemi ile damar rahatsızlıkları bulunan kişilere masaj yapılmaz. Grip ve soğuk algınlığı gibi akut hastalıklar sırasında da masaj uygulanmamaktadır. Eğer otelde masaj terapisi almaya uygunsanız yani masaja engel olacak sağlık sorununuz yoksa hemen sizde bu muhteşem masaj terapisini kaçırmayın.

 

İlginizi Çekebilir: Sağlıklı Beden ve İdeal Bir Hayat İçin Vücudunuzun Önemi

İlginizi Çekebilir

REZERVASYON