Tatil Planı İçin 7 Tavsiye

Hepimiz uzun çalışma saatleri içerisinde ve yoğun çalışma temposu altında oldukça yoruluyoruz. Hepimiz işimizi ne şekilde yaparsak yapalım izin günlerimizde tatil yapmanın hayalini kurarız. Tatil sürecinin kritik bir noktası vardır. Tatil süreci doğru planlandığında diğer bir deyişle doğru tatil planı yapıldığında oldukça keyifli geçebilen oldukça eğlenceli bir aktivitedir. Tatil planı nasıl yapılır bunları sizin için maddeler halinde en basit şekilde anlatacağız.


1-Gitmek İstediğiniz Yere Karar Verin
Tüm bir sene geçirilen yoğun temponun ardından büyük bir ümitle işten ve stresten uzaklaşacağınız tatil bünyeniz ve psikolojiniz için oldukça önemlidir. Tatil planı nasıl yapılır sorusunun ilk adımı gidilecek yere karar vermektir.

2-Gidilecek Yeri İyi Seçin
Karar verme aşaması, mutlu ve konforlu tatilin garantisi değil maalesef. Eğer sadece adım atıp geri dönmek dışında bir amacınız varsa, bütünüyle odaklanmış bir araştırma süreci gereklidir. İlgi alanlarınıza göre mini listeler oluşturmak, hayatınızı kurtarabilecek şeyleri mutlaka görme, ziyaret etme ve deneme fırsatı bulmanızı sağlar. Belki de en önemli gider kalemi olan konaklama için araştırma yapılmalıdır. Otel fiyatları gidilecek yeri de oldukça önemlidir. Otel fiyatları konusundan sıkıntı yaşıyorsanız sizin için alternatif noktaları da birazdan sıralayacağız.

3-Ulaşım Konusunu Netleştirin
Ulaşım, tatil bütçesinin en önemli aşamalarından biri. Tatil yapacağınız bölgeye ulaşım mesafesini kısa veya uzun olmasının belli yönleri var. Bunlardan birisi eğer mesafe uzunsa uçakla gitmelisiniz. Uçakla gittiğinizde arabanız olmayacağı için tatil bölgesinde gezerken sıkıntı yaşayacaksınız. Eğer kendi arabanızla gideceksiniz mesafe uzunsa bir gününüzü yolda bir gününüzü de dinlenmek için geçireceksiniz. O yüzden koşulları göz önünde bulundurup en uygun yöntemi belirleyin.

4-Eş, Dost Ve Bloglardan Yardım Alın

Seyahatte tecrübe çok kritiktir. Tecrübe dediğimiz olgu parayla satın alınamıyor. Bu yüzden önceden gidip görenlerin fikirlerine danışmak akıllıca olacaktır. Dostlar ve akrabalarınızdan başlayarak gitmeyi planladığınız yerle alakalı soruları sorun. Blog yazıları okuyun. Ulaşım, yiyecek, tarihi yerler ve turlar konusundaki yorumları okuyun, yapılacakları listeleyin.

5-Konaklayacağınız Yeri Seçin
Konaklama, seyahat bütçesinde ulaşımla birlikte en yüksek giderlerdendir. Konaklama aşamasına ayıracağınız bütçeye göre pansiyon ya da otel seçeneklerini değerlendirin. Şehir dışına ucuz diye çıkmayın. Merkeze yakın olun paradan tasarruf etmeye çalışırken zamanınızdan ve enerjinizden kaybetmeyin. Eğer otel koşulları ve otel fiyatları size yüksek geldiyse başka alternatifler düşünebilirsiniz. 

6-Alternatif Noktalara Yönelin
Tatiller aslında tecrübe edinmedir diyebiliriz. Yeni yerler, yeni noktalar, yeni insanlar. Böyle yeni deneyimlere yelken açarken belki de konaklama konusunda da başka alternatiflere yönelebilirsiniz. Bu alternatifler arasında en iyi seçim kiralık villa tatili yapmaktır. Öncelikle kiralık villa tatilinin belki de en öne çıkan özelliklerinden birisi paylaşma alanlarının olmaması. Örneğin tatile ailenizle mi gittiniz? O zaman havuz gibi ortak paylaşım alanları sadece sizindir. Başkalarıyla paylaşmak zorunda değilsiniz. Ayrıca gürültü, kalabalık, şezlong kapma yarışı, gibi dertlerle de uğraşmayacaksınız. Bir diğer alternatifse tatil köyü içlerinde yer alan minik otellerdir. Tatil köyü dediğimiz tatlı ve güzide yerler de daha mütevazi daha sakin bir tatil geçirebilir. Halkla bağ kurabilirsiniz. Otelleri ve otel fiyatlarını araştırdıktan sonra bir de kiralık villa tatilini araştırmanızı öneririz.

7-Yerel Turları Görmezden Gelmeyin
Gideceğiniz konumda birçok tarihi yer olabilir. Ya da eşsiz güzellikte ender bulunan doğa harikası bir bölgede olabilir. Bu tür yerler belki henüz yeni keşfedildiği için sosyal medyada görmemiş olabilirsiniz. Bu yüzden yerel turlara katılmanızı ve az insanın bildiği çok az insanın da gezebildiği yerleri kaçırmak istemezsiniz. Ayrıca yerel turları katıldığınızda çok daha az maliyete çok daha fazla bilgi ve deneyim edinebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Türkiye’de Yelken Açabileceğiniz Rotalar

İlginizi Çekebilir

Masaj Türleri Nelerdir?

Masaj Türleri Nelerdir?

Masaj, vücudunuzda olan çeşitli sorunları daha hafife indirmek ve tedavi etmek amacıyla uygulanan...

REZERVASYON