Anasayfa 9 Genel 9 2022 Yazında En Çok Hangi Konaklama Türü Tercih Edildi?

2022 Yazında En Çok Hangi Konaklama Türü Tercih Edildi?

25 Ağu, 2022

Yaz ayı geldi çattı tatilciler planlarını aylar öncesinden yaptı. Aslında herkes yaz ayını beklemekteydi. Bütün yılın yorgunluğunu yaz tatili ile atmaktadır. Peki, 2022 yazında en çok hangi konaklama türü seçildi? Bu soru ile konaklama türleri olan kiralık villa mı, muhafazakâr otel mi, her şey dâhil otel mi, tatil köyü mü, pansiyon mu, butik otel mi, karavan tatili mi, kamp tatili mi? hangisi daha çok tercih edildi ve tercih edilme sebepleri neler bunları detaylı bir şekilde anlatalım. Eğer siz de yaz tatilinin son aylarını değerlendirmek istiyorsanız bu yazımız nasıl bir tatil yapacağınız konusunda yardımcı olacaktır.

Kiralık Villada Tatil

Özellikle pandemi dönemiyle beraber kiralık villa tatili oldukça revaçta olan bir tatil türü haline gelmiştir. Kalabalıktan uzak ve hijyenik bir tatil yapmak istiyorsanız mutlaka villada tatil yapmanız gerekmektedir.

Kiralık villada tatil demek lüksün ve huzurun bir arada sunulduğu tatildir. Bireylerin kendini özel hissettiği bu tatil türü ile tam anlamıyla dinlenmek mümkündür. Son zamanlarda kiralık villaların sayısında artış ile tatil bölgelerinde kiralık villada tatil anlayışı oldukça yaygınlaşmıştır. Kiralık villada tatilin çok sevilen yanlarından birisi şüphesiz hiçbir kural olmadan nasıl isterseniz o şekilde tatil yapma imkânınızın olmasıdır. Normal otellerde yaptığınız tatillerde her ne kadar özgür olsanız da otel yönetimi tarafından belirlenmiş olan bazı kurallar çerçevesinde tatil yapmanız gerekmektedir. Ancak kiralık villada tatil yapıyorsanız burada tatilcide siz oluyorsunuz yöneticide. Bu sayede nasıl bir tatil yapmak istediğinize siz karar verirsiniz.

Ayrıca kiralık villada yemekleri tamamen siz kendi zevkinize göre karar verirsiniz. Bu bir yandan iyi olmakla beraber bir yandan da olumsuz bir durum ortaya çıkarmaktadır. Ancak yöresel yemekleri ünlü olan bir tatil beldesinde tatil yapıyorsanız her zaman yöresel lezzetleri tatma imkânına sahip olmaktasınız.

Kiralık villada tatil anlayışının bu kadar gelişmesiyle beraber muhafazakar tatil anlayışı da bu tatil türüne entegre edilmiştir. Yani muhafazakâr ailelerin tatil yapmaları için özel villalar tasarlanmıştır. Kiralık villada muhafazakâr tatil ne demek anlatalım. Kiralık villada muhafazakâr tatil yapıyorsanız duvarları normal villalara oranla çok daha yüksek olmaktadır. Havuza sahip olan bu villalarda çevreyle bağlantınız kesilerek rahat bir şekilde havuza girmeniz ve rahat bir şekilde güneşlenmeniz mümkündür. Dışarıyla bağlantısı tamamen kesilmiş olan bu villa tatili ile huzuru dibine kadar yaşıyorsunuz desek yeridir.

Her Şey Dâhil Otellerde Tatil

Her şey dâhil otellerde tatilcilerin son derece iyi bir hizmet alması amaçlanmaktadır. Yani tatilciler tatilini rahat bir şekilde yaparken tesiste bulunan bütün imkânlardan yararlanması amaçlanmıştır. Her şey dâhil otellerde sabah, öğle ve akşam yemeği açık büfe olacak şekilde sunulmaktadır. Bu sayede istediğiniz her şeyi istediğiniz kadar yeme şansına sahip olmaktadır. Ayrıca bu yemek hizmetinin yanı sıra her şey dâhil otellerde beş çayı, dondurma saati, kurabiye zamanı gibi değişik isimler verilmiş müşterilerin kendilerini özel hissetmeleri amaçlanmış etkinlikleri bulunmaktadır. Bu etkinliklerin şekli, saati, adı otellere göre farklılık göstermektedir.

Her şey dâhil otellerde tatil yapıyorsanız otelin belirlediği saatler çerçevesinde sınırsız olarak içecek içme hakkına sahipsiniz. Otelde bulunan içecek noktalarından istediğiniz zaman içecek alarak sıcak yaz aylarında serinleme şansına sahip olabilirsiniz.

Ayrıca her şey dâhil otellerde wifi hizmeti de bulunmaktadır. Wifi hizmeti ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bu sayede yerli ve yabancı turistler tatilleri boyunca internetsiz kalmadan istedikleri her şeyi yapabilmektedir.

Her şey dâhil otellerin sunduğu bir diğer hizmet ise bellboy hizmetidir. Bellboy kapıda sizleri karşılayan ve odanıza kadar bavullarınızı taşımanıza yardımcı olan otel personelidir. Bu personel size otel hakkında genel bilgi verirken odanızın yerini gösterir ve eşyalarınızı odanıza taşımanıza yardımcı olur.

Muhafazakâr Otellerde Tatil

Muhafazakâr otellerde hizmet İslami tatil anlayışına uygun olacak şekilde sunulmaktadır. Ülkemiz önemli bir tatil destinasyonu haline geldiği için dünyanın farklı yerlerinden milyonlarca turisti her sene ağırlamaktadır. Bununla beraber ülkemizde bulunan oteller yabancı turistlerin kültürlerine ve dinlerine uygun olacak şekilde hizmetler sunmaktadır. Ancak İslam dinine aykırı olan bazı unsurlar bulunmaktadır. İşte tam olarak bu noktada muhafazakâr oteller devreye girmektedir. Muhafazakâr oteller sayesinde dinimize en uygun şekilde tatil yapma imkânına sahip olursunuz. Muhafazakâr oteller hakkında bilgi verelim.

Muhafazakâr oteller diğer otellere göre son derece daha huzurludur. Bunun en büyük sebebi içki satışının olmaması. Alkol insanın kontrol mekanizmasını uyuşturma özelliğine sahip olduğu için dinimizde kullanılması yasaklanmış ve günah sayılmıştır. Ayrıca alkol satışı yapılan ortamda bulunmak, alışveriş yapmakta doğru bulunmamaktadır. Bu sebeple muhafazakâr otellerde kesinlikle alkol kullanımı ve alkol satışı yoktur. Peki, bu nasıl bir huzur sağlamaktadır. Az önce bahsettiğimiz gibi insanların kontrol mekanizmasını uyuşturduğu için insanlar kendinde olmaz ve istenmedik şeyler yapabilirler. Bu tatilde huzuru kaçırır. Ancak muhafazakâr otellerde böyle bir durum yoktur.

Muhafazakâr otellerde aktiviteler kadın ve erkek ayrı şekilde yapılmaktadır. Dinimizde kadın ve erkeğin yan yana denize girmesi, spor yapması doğru bulunmamaktadır. Bu bağlamda muhafazakâr otellerde iki adet plaj bulunmaktadır. Kadınlara özel olan kadınlar plajı sayesinde kadınlar rahat bir şekilde denize girerken güneşlenebilirler. Ayrıca burada yer alan korunaklı üst değiştirme alanları sayesinde rahat bir şekilde üst değiştirebilirler. Ayrıca kadın erkek ayrı olacak şekilde otellerde etkinlikle bulunmaktadır. Bu etkinlikler sayesinde hem kadınlar hem de erkekler son derece keyifli bir tatil geçirirler.

Muhafazakâr tatil anlayışının bir diğer önemli özelliği ise helal gıda sunmasıdır. Aslında normal otellerde tatil yapan Müslümanların en büyük sorunu helal olmayan gıdadan tüketmektir. Farklı kültürlerden ve dinlerden ülkemize turist olarak gelen ziyaretçilere uygun olarak yiyecek ve içecek sunulmaktadır. Ancak bunlar İslam dininde günah sayılmış gıdalar olabilmektedir. İşte tam olarak bu noktada muhafazakâr oteller çok büyük bir farklılık göstermektedir. Helal gıda anlayışının söz konusu olduğu bu otellerde Müslüman rahat bir şekilde yemek yiyebilmektedir. Sunulan her türlü yiyecek dinimize uygun olduğu için içiniz rahat olacaktır.

Aynı zamanda muhafazakâr otellerde çocuklara çok önem verilmiştir. Çocuklu ailelerin çocukları için özel etkinlikler, oyun alanları bulunduğu için ebeveynler daha rahat tatil yapabilmektedir. Ayrıca çocuklarda daha huzurlu bir tatil geçirmektedir.

Tatil Köyünde Yapılan Tatil

Tatil köyünde tatil yapmak her şeyin bir arada olduğu ve doğa ile iç içe tatil yapmak isteyen tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği bir tatil türüdür. Tatil köyünde adeta köy yaşamının tadını çıkarırsınız. Normal otellerin sunduğu plaj, havuz, yiyecek, içecek hizmetlerinin hepsini sunan tatil köylerinde muhafazakâr tatil konseptide bulunmaktadır. Muhafazakâr tatil konsepti aynı muhafazakâr otellerde bulunan her türlü hizmeti sağlamaktadır. İslami tatil anlayışının, tatil köyüyle birleşmesi sonucu ortaya muhteşem bir tatil deneyimi çıkmaktadır.

Pansiyonda Yapılan Tatil

Pansiyonlar ucuz fiyatları ile tercih edilmektedir. Genellikle sadece oda veya sadece kahvaltı şeklinde bir hizmet sunan pansiyonlarda gezmeyi seven ve sadece konaklama amacıyla bir yere ihtiyaç duyan insanlar konaklama yapmaktadır.

Butik Otelde Yapılan Tatil

Butik otellerde yapılan tatiller insanların kalabalıktan uzak daha özel bir tatil yapmasını sağlamaktadır. Bu bağlamda son zamanlar butik otelde tatil yapmakta oldukça yaygınlaşmıştır. Normal otellere göre kendi yemeğinizi yapma imkanı, daha hijyenik olması ve kalabalık olmaması gibi artıları bulunmaktadır.

karavan tatili

Karavan Tatili

Karavanda tatil yapmak özgürlüğünüzü tamamen elinize almak demektir. Pandemiyle beraber karavan satışlarında rekor kırıldığı bilinmektedir. Bu bağlamda 2022 yazında çok sık bir şekilde karavanda tatil yapılmıştır. Karavanın değişen ve özgür rotası ile insanlara yaşattığı sınırsız deneyim çok kıymetlidir. Bu yüzden çok sık tercih edilmektedir.

Kamp Tatili

Doğa âşıkları ve betondan sıkılmış insanlar için kamp tatili harika bir tercih olmaktadır. Kamp tatili imkânsızlıklarla zorlanırken istediğiniz yerde tatil yapma imkânının buluştuğu değişik bir deneyimdir. Ancak son zamanlarda imkânsızlıklar azalmıştır. Kamp alanlarında yapılan kamp tatili ile duş, lavabo, havuz gibi pek çok imkân sağlanmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Lavanta Köyü Nerede?

Lavanta Köyü Nerede?

Isparta il sınırları içinde bulunan Lavanta Köyü, ya da diğer adıyla lavanta kokulu köy, çok...

REZERVASYON