Anasayfa 9 Muhafazakar 9 Muhafazakâr Tatil Neden Bu Kadar Popüler?

Muhafazakâr Tatil Neden Bu Kadar Popüler?

26 May, 2022

Muhafazakâr tatil, muhafazakâr aileler için günümüzde birçok avantajlı tatil seçeneği sunar. Muhafazakâr tatilin konseptine göre düzenlenmiş oteller ailelerin özgürce tatil yapabilmelerini sağlar. Dilerseniz otelden başka muhafazakâr villa seçeneğini de deneyebilir ve yalnızca size özel bir tatil alanı elde edebilirsiniz. Müstakil evlerin doğayla iç içe tasarımları hem konforlu hem de yabancı gözlerden uzaktır.

Kalabalık bir aileniz varsa korunaklı villa denen evlerde dışarıdan asla rahatsız edilmeden konforlu bir şekilde tatil yapabilirsiniz. Villaların odaları oldukça geniştir ve tasarımları modern tasarımlardır. Muhafazakâr ailelere uygun olarak tasarlanmış villalara her mevsimde gidebilirsiniz.

Kendi havuzu olan villalar yaz aylarında daha çok olmak üzere kış aylarında da tatil yapabileceğiniz yerlerdir. Şömine önünde sevdiklerinizle huzurlu akşamlar geçirebilir ve dışarıdan asla görünmeyen villa havuzuna dilediğiniz gibi girebilir ve güneşlenebilirsiniz. Havuzlar dışarıdan görünmeyecek şekilde tasarlandığı için istediğiniz kıyafetle havuza girebilirsiniz.

İslami kurallar göz önüne alınarak tasarlanan villalar sizin konforlu hissetmeniz için tasarlanmıştır. İbadetlerinizi yapabilir ve yabancı gözlerden uzak olarak tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Villayı kiralamadan önce çevresi ve nasıl bir yerde olduğunu araştırabildiğiniz için tamamen sizin kontrolünüz altında bir tatil olur. Günümüzde popülerlik kazanan muhafazakâr villalar artık insanlar tarafından en çok tercih edilen yerlerden biridir. Gözden uzak huzur içinde tatil yapmak isteyenlerin ilk seçeneklerinden biri olan yerlerdir.

Muhafazakâr Tatil Önerileri

Muhafazakâr ailelerin tatil yapmak için tercih edebilecekleri yerlerden biri de korunaklı otellerdir. Korunaklı havuzlu otel İslami hassasiyetlere sahip olan aileler için özel olarak tasarlanan modern yerlerdir.

Kadınlar ve erkekler dini inançlarının istekleri doğrultusunda diledikleri gibi özgür bir şekilde tatil yapabilirler. Bu oteller sadece muhafazakâr aileler için değil tatilini huzurlu bir şekilde yapmak isteyen tüm aileler içindir. Alkolsüz içecekler, konaklamada helal şartlara dikkat edilmesi, kadınlar ve erkekler için ayrı plajlar ve yüzme havuzları, kadınlar ve erkekler için ayrı dinlenme alanları gibi birçok avantajlı seçenekler mevcuttur.

Muhafazakâr otellerde kişilerin ibadet edebilmeleri için yer alan ibadet yerlerine oldukça önem verilir. Bir otele gideceğiniz zaman helal turizm sertifikasının olup olmadığını sorgulayarak gideceğiniz yerden emin olabilirsiniz. Helal tatil yapabileceğiniz otellerde özellikle alkollü içki ya da dine aykırı olan yiyeceklerin servis edilmemesi çok önemlidir.

İslami değerlerine uygun olan bir otelde özellikle ezan saatlerine özen gösterilerek otel programları bu saatlere göre düzenlenir. Kadınlar ve erkekler için sosyalleşme alanlarının haremlik selamlık olması gerekir.

Havuz, plaj ya da eğlence alanları kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı olur. Oteldeki odalarda Kuranı Kerim, namaz eşarbı, seccade, tespih, namaz için temiz çorap gibi eşyalar muhakkak bulundurulur. Dini etkinlikler düzenlenerek tatile gelen insanların istedikleri gibi güzel bir tatil geçirmesi sağlanır.

Muhafazakar aile tatili

Muhafazakâr Aile Tatili

Muhafazakâr tatil yapmak isteyen aileler için olması gereken en önemli hususlardan biri kadınlara özel plaj seçeneğidir. Kadınlar kendilerine özel plajda rahatça denize girebilir ve yabancı gözlerden uzakta güneşlenebilirler.

Otelde yemek salonları da kadınlar için, erkekler için ve aileler için olmak üzere ayrı ayrı düzenlenir. Kadınlar için olan yemek salonunda çalışan garsonlar da kadın olur. Et yemekleri için et kesileceği zaman İslami usullere göre et kesilmesi oldukça önemlidir.

İslami inanca uyumlu şekilde düzenlenen oteller alkolsüz içecekler ve helal yiyecekler ile insanların rahat bir şekilde tatil yapmasını sağlar. Sağlık merkezi, spa merkezi gibi alanlar yine kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı tasarlanır. Kadınlar için olan plajlar dışarıdan görünmeyecek alanlarda olur.

Fakat ailelerin isteklerine göre uygun kıyafetlerle karma plajlarda da zaman geçirebilirler. İbadetlerin eksiksiz şekilde yapılabilmesi için mescit bulunur. Otellerde ziyaretçilerin hem güzel vakit geçirmesi hem de kültürel ve tarihi geçmişi öğrenebilmek için turlar düzenlenir. Hazırlanan aktivitelerin hepsi İslami kurallara uygun olarak hazırlanır.

Tatilinizi gözlerden uzak bir şekilde özgürce yapabilirsiniz. Günümüzde oldukça popüler olan İslami otellerde yemekler İslami kurallara uygun olarak hazırlanır. Tüm yiyeceklerin ve özellikle etlerin helal sertifikası olur. Yemekte kullanılan yağlar Ayçiçek yağı veya zeytinyağı olur. Türk mutfağının en güzel yemekleri tamamen İslami kurallara uygun şekilde servis edilir.

Muhafazakâr Tatil Yerleri

Muhafazakâr tatillerde dikkat edilen en önemli husus helal yemek ve alkolsüz içeceklerdir. İslami bir otelde tatil yapmak istediğinizde oteller sadece aileleri kabul etmektedir.

Kadınlar veya erkekler tek başlarına İslami otellerde tatil yapamazlar. Otel odaları kalacak olan aileler için özel tasarlanır ve hazırlanır. Ebeveyn odaları ile çocuk odaları konforlu ve hijyen kurallarına uygun şekilde hazırlanır. Odaların balkonları havuzları görmeyecek şekilde tasarlanmıştır.

5 yıldızlı bir İslami oteli tercih ederseniz abdest alabilmeniz için özel lavabo da bulunur. Eğlence ve aktivitelerin kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı olması muhafazakâr otellerin en büyük avantajlarından biridir. Kadınlar ve erkekler kendilerine özel etkinliklerde gönüllerince ve rahat bir şekilde eğlenebilirler.

Havuz kısmı ya da plaj kısmı haremlik selamlık olarak düzenlenmiştir. Kadınlar için olan her alanda çalışanlar da kadındır ve dışarıdan görünmeyecek alanlardadır. Yabancı gözlerden uzakta özgürce tatil yapabilirsiniz.

Plaj alanları paravan ile ayrılır ve kesinlikle birbirini görmez. Kadınlar diledikleri kıyafetle özgürce yüzebilir ve güneşlenebilirler. Erkekler için olan alanlarda da tüm çalışanlar erkek olarak bulunur.

Buhar banyosu, hamam, sauna gibi alanlar yine kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı düzenlenmiştir ve çalışanlar da kadın ve erkek olmak üzere ayrı ayrıdır. İslami bir otelde tatil yaptığınızda ibadethane olduğu için ibadetlerinizi huzur içinde ve sakince gerçekleştirebilir ve rahatsız edilmezsiniz.

Muhafazakar tatil önerileri

Muhafazakâr Tatil Yeri Önerileri

İslami değerlerine uygun bir şekilde tatil yapmak isteyenler için özel olarak tasarlanmış olan İslami oteller tüm yiyecek ve içecekleri özel olarak hazırlar. Alkolsüz oteller sayesinde tatiliniz boyunca hiçbir sıkıntıya düşmeden zaman geçirebilir ve eğlenebilirsiniz.

Tatil yapacağınız oteli seçeceğiniz zaman nasıl şartlar olduğunu araştırarak daha sonra sürprizlerle karşılaşmamak en faydalısıdır. İslami otelleri tercih ederseniz ilk olarak kadın ve erkekler için ayrı olarak düzenlenen havuzların olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir.

Gittiğiniz otelin çevresi de oldukça önemlidir. Çevre bakımından sizi rahatsız etmeyecek yerler olması tatilinizin daha huzurlu olmasını sağlar. Örneğin otel barların yoğun olduğu bir alanda bulunuyorsa muhafazakâr aileler burada rahat edemeyebilir. Çocuklarla birlikte gidilecek otelin sizin için tüm şartlarının İslami değerlere uygun olması gerekir.

Ayrıca oteldeki hijyen de oldukça önemlidir. Duş alanları, havuz, soyunma kabini ve tüm odalar hijyen kurallarına uygun şekilde temizlenmeli ve her zaman temiz olmalıdır. Odalar günlük olarak temizlenmelidir ve bakım yapılmalıdır. İslami kurallara uyan otellerde temizlik en önemli hususlardan biridir.

Alkolsüz içeceklerin sunulduğu İslami oteller ayrıca ibadet alanları da bulundurmalıdır. Abdest alınması için ayrı alanlar, mescitler kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı düzenlenmiş olmalıdır. Yine ibadet yerlerinde hijyenik kurallara muhakkak uyulması gerekir. Helal bir tatil yapmak isteyen aileler için tüm konfor sağlanmalıdır.

Otelin plajı muhakkak kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı düzenlenmiş olmalıdır. Hem dışarıdan görünmeyecek hem de birbirini görmeyecek şekilde düzenlenen plajlarda insanlar rahat bir şekilde yüzebilir ve güneşlenebilir.

Eğer otelde yalnızca karma plaj varsa bu aileler için sorun olabilir. Bu sebeple karma plajın yanında haremlik selamlık plajlar da varsa sizin için çok daha konforlu bir tatil olacaktır. Plajların her zaman temiz olması da yine oldukça önemlidir.

Otele gitmeden önce hangi hizmetlerin vereceğiniz ücrete dâhil olduğunu da sorarak daha sonra ekstra ücretler konusunda sıkıntı yaşamamış olursunuz. Otellerde genelde kahvaltı ve akşam yemekleri ücrete dâhil olur.

Muhafazakâr Balayı Tatili

Yeni evlenmiş ve dini hassasiyeti olan çiftlerin muhafazakâr otelleri seçmesi de günümüzde oldukça popüler bir durumdur. Dışarıdan rahatsız olmadan ve yabancı gözlerden uzakta konforlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Muhafazakâr aileler için özel olarak tasarlanan oteller insanların kendilerini rahat hissetmesi için vardır. Helal tatil insanların yaşantısını tatilde de devam ettirebilmeleri için vardır. Muhafazakâr otellere gittiğinizde diğer tüm otellerde alacağınız hizmetleri almanızın yanında dini hassasiyetlerinize uygun olarak hizmet alırsınız.

Yemeklerde kullanılan bütün etler helal kesimdir ve alkollü içecekler yoktur. Hamam, spa merkezi gibi alanlar da kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı düzenlenmiştir. Haremlik selamlık alanlar sayesinde hem kadınlar hem de erkekler özgürce diledikleri aktivitelere katılabilirler.

Otelde bulunan açık alanlar yani açık havuz, balkon gibi bölümler asla dışarıdan görünmezler. Bu şekilde dışarıda olduğunuzda da yabancı gözlerden uzak olursunuz. Çocuklu aileler için de çocukların eğlenebileceği özel hizmetler mevcuttur. Muhafazakâr otellerde aileler konforlu ve özgür bir şekilde tatil yaparlar.

Günümüzde oldukça popüler olduğu için birçok yeni muhafazakâr otel açılmıştır. Burada dikkat etmeniz gereken husus helal turizm sertifikasına sahip olmalarıdır. Eğer gittiğiniz otelde yeteri kadar İslami kurallara dikkat edilmemişse daha sonra sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Hem havuz alanı hem de plaj alanı kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı olmalıdır. Ancak bu şekilde aileler huzurlu ve özgür bir şekilde tatil yaparak tüm senenin yorgunluğunu atabilirler.

İlginizi Çekebilir: Tesettür Balayı İçin İslami Oteller

 

 

İlginizi Çekebilir

Masaj Türleri Nelerdir?

Masaj Türleri Nelerdir?

Masaj, vücudunuzda olan çeşitli sorunları daha hafife indirmek ve tedavi etmek amacıyla uygulanan...

REZERVASYON