Anasayfa 9 Doğa 9 Doğa Harikası Fethiye Koyları

Doğa Harikası Fethiye Koyları

18 Şub, 2021

Muğla’ya bağlı bir ilçe olan Fethiye Türkiye’de yaz turizminin en önemli noktalarından biridir. Hem doğası hem de tarihi güzellikleriyle adından sıkça söz ettiren bu güzide tatil beldesi misafirlerine adeta cennetten bir köşe sunuyor. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti konuk eden Fethiye koyları, ülkemizin kesinlikle görülmesi gereken en özel tatil rotalarından. Öyle ki bu bölgede halen keşfedilmeyi bekleyen bakir birçok koy yer alıyor. Muğla’nın yaklaşık 1480 kilometrelik uzun kıyı şeridi içerisinde yer alan bu Fethiye koyları, turkuaz renkli, temiz ve berrak suları ile yerli yabancı tüm ziyaretçileri cezbediyor. Bu eşsiz koyları karayolu üzerinden aracınızla ziyaret edebileceğiniz gibi sadece tekne turları ile görebileceğiniz koylar da mevcut. Şimdi dilerseniz Fethiye’de gidilmesi gereken koylar bölümüne giriş yapalım.

 

Nokta Villa Resort

En Güzel Fethiye Koyları

  • Kelebekler Vadisi
  • Ölüdeniz
  • Kabak Koyu
  • Günlüklü Koyu
  • Darboğaz Koyu
  • Tarzan Koyu
  • Oyuktepe Koyu
  • Katrancı Koyu
  • Küçük Samanlık Koyu
  • Büyük Samanlık Koyu
  • Kıdrak Koyu
  • Soğuksu Koyu
  • Gemiler Koyu
  • Yedi Burun Koyu
  • Kalemya Koyu
  • Ekincik Koyu
  • Kuleli Koyu
  • Turunç Pınarı Koyu

Kelebekler Vadisi

Fethiye kelimesi telaffuz edildiğinde ilk akla gelen noktalardan biri olan Kelebekler Vadisi, adını bölgede barınan ve sayıları 70’i aşan kelebek türlerinden almıştır. Yılın her dönemi akan şelalesi, geniş kumsalı ve berrak denizi ile insanı büyüleyen bu koya ulaşım Ölüdeniz üzerinden tekneler vasıtasıyla sağlanmaktadır.
Dünya mirası ve birinci derece sit alanı ilan edilen Kelebekler Vadisi, doğa ile iç içe, sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için adeta biçilmiş kaftan.

 

Ölüdeniz

Fethiye koyları dendiğinde akla ilk gelen koyların başında Ölüdeniz gelir. Üstelik yalnızca ülkemizin değil dünyanın en güzel koy ve plajlarından biridir. Mavi ve turkuaz renklerinin iç içe geçtiği pırıl pırıl denizi ile insanı büyüleyen Ölüdeniz, kafanızı kaldırdığınızda ise size çam ağaçları ve yemyeşil ormanlardan oluşan benzersiz bir deneyim sunuyor. Yaklaşık 3 km’lik bir uzunluğa sahip olan Ölüdeniz Plajı, aynı zamanda yamaç paraşütü yapanların da iniş noktası.

Kabak Koyu

Babadağ’ın eteklerinde Kelebekler Vadisi’ne çok yakın bir konumda yer alan Kabak Koyu, halen bakirliğini korumakta olan ender Fethiye koylarından biridir. Ulaşım olanaklarının sınırlı oluşu ve bölgenin birinci derece sit alanı ilan edilmesi bu durumu ortaya çıkaran en büyük etkenlerden olmuştur. Bu da beraberinde konaklamak için bölgede sıkça görülen lüks otellerin varlığını kısıtlamıştır. Üç tarafı dağlarla çevrili ve Fethiye’nin en nadide plajlarından birine sahip olan bu koya sadece deniz yolu ile ulaşım sağlanabiliyor. Kabak Koyu’nda gerçekleştirebileceğiniz pek çok aktivite seçeneği bulunuyor. Yeşillikler arasında yer alan kamp alanlarında konaklayabilir, doğa yürüyüşü yapabilir, tekne turlarına katılabilir, eşsiz sularda yüzebilir ve kumsaldan benzersiz gün batımını izleme keyfini yaşayabilirsiniz.

Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu huzurlu ve sessiz atmosferine eşlik eden sakin denizi ile çocuklu ailelerin tatil yapabileceği en doğru adreslerden. Adını, yalnızca Kanada ve Türkiye’de yetişen günlük ağaçlardan alan bu koy tertemiz bir deniz ile birlikte harika bir manzara vadediyor.

günlüklü koyu fethiye

Darboğaz Koyu

Darboğaz Koyu, karayolu bulunmayan Fethiye koylarından bir tanesidir. Bölge oldukça bakir durumda ve kendi halinde uzanan bir koydan ibaret. Dolayısıyla hiçbir şekilde bir işletme ya da konaklama tesisinden söz etmek söz konusu değil. Bu koyda denizin rengi inanılmaz derecede güzel ve kayalık bölge adeta sığ bir havuzu andırıyor.

 

Tarzan Koyu

Tarzan Koyu, Fethiye’nin saklı cennet köşelerinden biri adeta. Koya, sadece teknelerle ulaşım sağlanabiliyor. Fethiye’den günübirlik tekne turlarıyla buraya gelenler muhteşem ve dingin sudan kendilerini alamazken, ağaçların denize doğru sarktığı doğa harikası bu koyu görmeden gitmezler.

 

Oyuktepe Koyu

Oyuktepe Koyu Fethiye’de mavinin her türlü tonuna ev sahipliği yapıyor dersek yalan söylemiş olmayız. Koy içerisinde irili ufaklı birçok plaj bulunuyor. Bunlar Kuleli Aksazlar, Küçük Samanlık, Büyük Samanlık, Boncuklu, Mempaşa, Turunç Pınarı ve Akvaryum plajlarıdır. Etrafı yeşilin tonlarıyla bezenmiş Fethiye’nin bu güzel koyunda minik yürüyüşler yapabilir ve doğanın harika atmosferine eşlik edebilirsiniz.

 

Katrancı Koyu

Çam ormanları ile okaliptus ağaçlarının denizi selamladığı Katrancı Koyu, hem kampçıların hem de doyasıya denizin keyfini çıkarmak isteyenlerin uğrak noktası. Boylu boyunca uzanan iki koydan oluşan bu bölgenin bir tarafı kampçılara bir tarafı da denize girmek isteyenlere ayrılmış. Denizi oldukça sığ olan bu Fethiye koyu aynı zamanda dalgasız ve oldukça temiz.

 

Küçük Samanlık Koyu

Sakin ve sığ bir denize sahip olan Küçük Samanlık Koyu, tekne turlarının sıklıkla ziyaret ettiği noktalardan biri. Öyle ki, masmavi ve pırıl pırıl parlayan denizi yerli yabancı tüm turistleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle de çoçuklu aileler için oldukça ideal olan bu koy içerisinde bir de tesis bulunuyor. Bu tesis sayesinde şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabiliyorsunuz.

Fethiye küçük samanlık koyu

Büyük Samanlık Koyu

Büyük Samanlık Koyu tamamen bir halk plajından meydana geliyor. Denizi, Küçük Samanlık Koyu’nda olduğu gibi temiz, sakin ve sığ. Girişin ücretsiz olduğu bu Fethiye koyunda, yürüyüş ve bisiklet parkurları dahi yer alıyor.

 

Kıdrak Koyu

Ölüdeniz’e 4 km’lik bir mesafede yer alan Kıdrak Koyu, sakin yapısı ve doğa ile baş başa kalmak isteyenler için oldukça ideal bir ortam sunuyor. Koyun denizi biraz derin ve taşlık, aynı zamanda diğer koylara oranla biraz da serin olduğunu ifade edebiliriz. O açıdan pek de ailelere hitap eden bir bölge değil burası. Ancak çam ağaçlarının mis gibi kokusunu ciğerlerinize çekmek ve tabiatın tadını çıkarmak istiyorsanız Kıdrak Koyu tam da size göre diyebiliriz.

Fethiye Kıdrak Koyu

Soğuksu Koyu

Gemiler Koyu’na yakın ve Kayaköy Bölgesinin yanında uzanan Soğuksu Koyu isminin hakkını veriyor. Oldukça serin bir suya sahip olan bu koya gelmek için yine deniz ulaşımı kullanılıyor. Adından da anlaşılacağı üzere bu koyda deniz suyunun epeyce serin olduğunu hatırlatmakta fayda var. Fethiye’nin bu serin koyu cam gibi ve masmavi bir görüntü ortaya çıkarıyor.

Gemiler Koyu

Fethiye Körfezi’nin güney ucuna doğru uzanan Gemiler Adası içerisinde yer alan Gemiler Koyu’na tekne turları ile ulaşım sağlanabiliyor. Bu ada ve koy tarihi olarak da oldukça turistik. Öyle ki, ada üzerinde Bizans İmparatorluğu döneminden bu günlere dek varlığını halen sürdürmüş olan 5 adet kilise bulunuyor. Varlığı sürdürmüşten kastımız kalıntılarının gözle görünür bir biçimde korunmuş olması. Fethiye koylarının bu bölgesinin Hristiyanlığın ön önemli noktalarından ve hatta yayılma merkezlerinden olduğu ileri sürülüyor.

 

Yedi Burun Koyu

7 ayrı koydan meydana gelen Yedi Burun Koyu’na ulaşım tekne turları ile sağlanıyor. El değmemiş ve oldukça bakir yapısıyla dikkat çeken bu koy, Fethiye tatili yapmak isteyenlerin mutlaka görmesi gereken Fethiye koylarından biri olmalıdır.

 

Kalemya Koyu

Fethiye’ye 5 km’lik bir mesafede bulunan Kalemya Koyu yine bakirliğini korumuş ender Fethiye koylarından bir tanesidir. Çam ormanlarıyla çevrili eşsiz doğası bölgeyi oldukça cazip hale getiriyor.

 

Ekincik Koyu

Fethiye’ye en uzak koylardan biri olan Ekincik Koyu 70 km’lik bir mesafede yer alıyor. Bu koya Köyceğiz üzerinden ulaşım sağlanırken, dingin atmosferi ve konaklama için bulunan az sayıdaki işletmesiyle sakin ve huzurlu bir dinlenme imkanı sunuyor.

Kuleli Koyu

Fethiye’nin doğa ile iç içe ve tamamen huzurun hakim olduğu adeta cennetten bir köşe Kuleli Koyu. Koy içerisinde yer alan Kuleli Plajı cam gibi berrak ve oldukça da sakin. Fethiye koyları içerisinde özel bir konuma sahip olan bu koyda yer alan tesis sayesinde de dilediğiniz birçok şeye ulaşmanız mümkün. Sığ plajı ve sunulan konaklama imkanları ile özellikle çocuklu aileler için oldukça ideal.

 

Turunç Pınarı Koyu

Etrafı tamamen çam ormanları ile çevrili olan Turunç Pınarı Koyu, Fethiye koyları içerisinde adeta saklı bir cennet. Koyun tepelerinde ise boylu boyunca turunç ağaçları uzanıyor. Bakirliği koruyarak kendini izole etmiş bu koy birçokları tarafından bilinmiyor. Karayolu bağlantısı bulunmaması bu koyun kirletilmeden kendi halinde doğayla bütünleşik bir yapıda olmasını sağlamış. Suyu dalgasız olsa da oldukça serin sayılabilir.

 

Fethiye Koylarında Yapılabilecek Aktiviteler

Fethiye, muteşem doğası ve koyları ile tatilcilerin vazgeçilmez rotlarından biri. Fethiye’nin ve Fethiye koylarının şanı yalnızca bunlarla da sınırlı değil. Fethiye koylarında yapabileceğiniz birçok aktivite bulunuyor.
Fethiye Jeep Safari turu ile doğayı keşfedebilir, denizin derinliklerine su altı dalışı yapabilir, heyecan dolu rafting deneyimi elde edebilir, ATV turu ile tabiatın içine dalabilir, at safari turuna çıkabilir, kano turlarına katılabilir, Ölüdeniz’de eşsiz manzaraya karşı yamaç paraşütü, Likya’da doğa yürüyüşü ve tekne turları ile eşsiz Fethiye koylarının tadını çıkarabilirsiniz.
Öte yandan alternatif konaklama yöntemlerini düşünenler için de Fethiye koylarında kamp yapabilecekleri birçok seçenek var.
Sözün özü; Fethiye koyları ülkemizin en özel ve herkesi büyüleyen bir doğaya sahip. Tertemiz ve berrak denizi, tarihi dokusu, çam ormanları ile çevrili eşsiz doğası yerli yabancı tüm ziyaretçileri kendine aşık ediyor.

İlginizi Çekebilir: Tatile Giderken Alınması Gerekenler

İlginizi Çekebilir

Karadağ Gezilecek Yerler

Karadağ Gezilecek Yerler

Karadağ, doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve eşsiz kültürel deneyimleri ile tatilcilerin gözdesi...

REZERVASYON