Anasayfa 9 Doğa 9 Muğla Gezi Rehberi

Muğla Gezi Rehberi

28 Oca, 2022

 

Muğla Gezi Rehberi

Yaz tatillerinin vazgeçilmezi konumunda olan Muğla; başta Dalyan ve Marmaris olmak üzere turistik anlamda değeri oldukça yüksek ilçeleriyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihi olmaktadır. Bu bölgeye bir tatil planlamak için ihtiyacınız olan Muğla gezi rehberi yazımızla karşınızdayız!

Saklıkent Kanyonu

15 yıla yakın süre önce, bir çoban tarafından keşfedilen Saklıkent Kanyonu, ucu bucağı olmayan doğal bir harika. 20 veya 30 kilometre uzunluğunda olduğu tahmin edilen Saklıkent Kanyonu; Türkiye’nin en uzun kanyonu olma niteliğindedir.

Uyku Vadisi

Doğal park ilan edilerek turizme kazandırılan Uyku Vadisi; Milas ilçesinin Gökçeler Köyü’nde yer almaktadır. Uyku Vadisi, şelalesinin huzur verici akışı ve yemyeşil doğasıyla tatilini huzura endekslemeyi planlayanların ilk tercihleri arasındadır. Yüzme havuzundaki kaplumbağalar ve arada bir havuzdan çıkıp yürüyüş yolunda ilerleyen ördekler de cabası…

Azmak Nehri

Muğla tatil rehberi hazırlayanların ilk sıralarında olması gereken destinasyonlardan birisi de Akyaka’daki Azmak Nehri’dir. Üç kilometre uzunluğuyla, yer yer 10 metre derinliğe ulaşan yapısıyla Muğla’nın en çok ziyaret edilen noktalarından birisi olma niteliğini taşıyor. Üstelik nehre atlamak isteyenler için tahta bir köprü bulunmaktadır. Soğuk suya girmekten imtina edecek olanlar için de kısa tekne turları, nehri keşfetmenin bir diğer yolu olarak dikkat çekmektedir.

Kelebekler Vadisi

Fethiye denildiğinde akla gelen ilk noktalardan birisi olan Kelebekler Vadisi, bu ününü fazlasıyla hak ediyor. 80’i aşkın kelebek çeşidinin yer aldığı Kelebekler Vadisi, konumu ve doğal yerleşimi nedeniyle ‘saklı cennet’ unvanını taşıyor. Plajı ve tırmanma alanları da cabası.

Turgut Şelalesi

Marmaris bölgesinin gözde hafta sonu mekânlarından birisi olan Turgut Şelalesi; altı metreye varan bir yükseklikten aşağıya doğru büyük bir coşkuyla süzülen şelalesi ve doğa yürüyüşünden cip safariye kadar pek çok açık hava aktivitesine olanak tanıyan yapısıyla bilhassa yaz aylarının vazgeçilmez destinasyonlarından birisi.

Turgut şelalesi rafting aktivitesi

Dalaman Çayı

Turkuaz görüntüsünü perçinleyen doğal kireç taşlarıyla Marmaris ve Fethiye ilçelerinin neredeyse tam arasında konuşlanan, Kocaş Dağı’ndan akan Dalaman Çayı 230 kilometre uzunluğuyla göz alıcı bir güzelliktir.

Sedir Adası

Marmaris ilçe merkezine sadece 15 kilometrelik bir mesafede yer alan Sedir Adası, Kleopatra Adası adıyla da anılmaktadır. Mısır Kraliçesi Kelopatra’nın Romalı Komutan Marcos Antonius’la büyük aşkının ev sahibi olduğu rivayet edilen Sedir Adası’nda yemyeşil bir doğa ve denizle gökyüzünün bir araya gelerek pekiştirdiği masmavi bir ufuk turistleri beklemektedir.

Toparlar Şelalesi

Muğla gezi rehberi için mutlaka yer alması gereken noktalardan birisi olan, Köyceğiz’e 10 kilometre uzaktaki Toparlar Şelalesi; şelalenin yanı başında yer alan çam ormanları ile enfes bir yürüyüş rotası sunmakla birlikte şelale ve döküldüğü yer itibarıyla da su sesinin huzur verici atmosferini konuklarına bahşetmektedir.

Beçin Kalesi

Milas ovasında, ovanın 200 metreye yakın yüksekliğinde inşa edilmiş olan Beçin Kalesi; 2012 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası’nın geçici listesinde yer almaktadır. Yamacında antik döneme ait kalıntıların bulunduğu, bu kalıntıların da kalenin bir nektopol olarak kullanıldığını gösterdiği ifade edilmektedir.

Euromos Antik Kenti

Milas’a 10 kilometre uzakta konuşlanan Euromos Antik Kenti, Asya kıtasında korunmuş ve bu özelliğiyle de eşsiz bir görkeme sahip olan Zeus Lepsnos Tapınağı’nı barındırmaktadır. Tapınağın kalıntıları haricinde tiyatro, sur ve hamam kalıntılarının da bulunduğu; Milas’ın tarihi yerleri açısından apayrı bir öneme sahip olan Euromos Antik Kenti’ni Muğla tatil rehberi listenize ilk fırsatta görülecek bir destinasyon olarak mutlaka eklemelisiniz.

Labranda Antik Kenti

Milas’ın 16 kilometre uzağında yer alan, adını ise antik dönemlerin savaş aracı olarak bilinen çift ağızlı balta labrysten alan Labranda Antik Kenti; antik kentlere ilgisi olan yerli ve yabancı pek çok turistin uğrak yeridir.

Yediler Manastırı

Muğla gezi rehberi söz konusu olduğunda önemli bir destinasyon olan Yediler Manastırı’nın milattan sonra 7. Yüzyılda inşa edildiği bilinmektedir. Manastırın çevresindeki kilise ve kale kalıntıları ile 5 ilâ 6 metre yükseklikte yer alan bir kayaya işlenmiş, Hz. İsa ile 12 haraminin resmedildiği fresk en ilgi çekici detayları arasındadır.

Loryma Antik Kenti

Bölgedeki diğer antik yapıların pek çoğu gibi köklü bir tarihi olan Loryma Antik Kenti’nin evveliyatının milattan önce 7. Yüzyıla uzandığı tahmin edilmektedir. Masmavi bir ufka bakan sarp yapısı, antik kentin kültür ve doğa turizmini harmanlamasını sağlamaktadır.

Marmaris Kalesi

İyonlar tarafından milattan önce 1044’te yapıldığına dair bilgilerin sağlam olduğu Marmaris Kalesi’nin inşasının ardından Kanuni Sultan Süleyman tarafından bir restorasyon uygulanmıştır. Bu restorasyonun akabinde 80’li yıllarda üçüncü bir restorasyondan daha geçen kale; 1991 yılından beri müze olarak hizmet vermektedir. Çeşme, ark ve 18 odadan oluşan kale; içinde yer alan Marmaris Müzesi’yle birlikte Marmaris civarına yolu düşen herkesin ziyaret etmesi gereken bir adres niteliği taşımaktadır.

Amintas Kral Mezarları

Dış görünüşüyle dâhi ziyaretçileri büyüleyen Amintas Kral Mezarları’nın 4. Yüzyılda inşa edildiğini bilmek daha da büyüleyici. Zira aradan geçen onca zamana rağmen bölgenin geçmişine dair net izler sunan, kayalara oyulmuş kral mezarları; tarih tutkunları için eşsiz bir destinasyon.

Fethiye Müzesi

Dillere destan doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ile de eşsiz bir şehir olan Fethiye hakkında tarihine dönük merak edilen her şeyin cevap bulduğu Fethiye Müzesi’nde antik çağdan Bizans dönemine dek pek çok eseri inceleyebilirsiniz.

Kayaköy

Fethiye, tarihi yapılarıyla her karışı keşfedilmeye değer bir ilçe niteliğindedir. Kayaköy de tarihi milattan önce 3. Yüzyıla uzanan, günümüzde hayalet bir köy görünümüne sahip bir yerleşim birimidir. Likyalılara dâhi ev sahipliği yapan Kayaköy’de doğa yürüyüşü sırasında size günümüze dek ulaşmış muazzam yapıdaki evler eşlik edecek.

Knidos Antik Kenti

Tarihte, demokrasiye rastlanan ilk dönemlere tekabül eden bir yerleşim yeri olan Knidos Antik Kenti; Adalar’dan gelen Dorlar tarafından kurulmuş bir yapıdır. Burgaz’da kalıntılarının yer aldığı antik kentin küçük bir tiyatrosu ve nekropol alanı bulunmaktadır. Bu iki özel yapının haricinde Afrodit, Apollo ve Odeion için inşa edilmiş tapınakların kalıntıları da bulunmaktadır. Knidos Feneri’nin görsel şöleni ile Datça’nın nefis havası buluşunca, kendi hazırlayacağınız Muğla tatil rehberi için ilk tercih edeceğiniz detayın burası olması gerektiğine karar vereceksiniz.

Bodrum Kalesi

Tarihi yerler ifadesi ile Bodrum aynı cümlede geçiyorsa, Bodrum Kalesi ilk adrestir. 15. Yüzyılın ilk yıllarında St. John Şovalyeleri tarafından inşa edilen kale, iki liman arasındaki kayalık bir zemine inşa edilmiş olmasından mütevellit günümüze dek korunarak gelmiştir. Bodrum şehir merkezinde yer alan Bodrum Kalesi’ni, şehri bütün bir perspektiften görmek için mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Dalaman çayı

Ölüdeniz

Muğla gezi rehberi onsuz olur mu? Fethiye denildiğinde akla gelen ilk nokta olan Ölüdeniz; sadece Fethiye’nin değil ülkemizin denize girilebilecek yerleri arasında ilk sıralardadır. Berrak ve sakin deniziyle, çocuklu ailelerin tatil tercihlerinde genellikle ilk sırada olan Ölüdeniz’de yamaç paraşütçülerini izlemenin keyfi de bir başkadır!

Siz de Fethiye bölgesine gerçekleştireceğiniz ziyaretinizde, gezi rehberinizdeki maddelerin büyük bir kısmını ziyaret edebileceğiniz bir noktada hizmet veren Zehra Otel’i tercih edebilirsiniz!

İlginizi Çekebilir: Muğla’da Gezilecek Yerler

İlginizi Çekebilir

Lavanta Köyü Nerede?

Lavanta Köyü Nerede?

Isparta il sınırları içinde bulunan Lavanta Köyü, ya da diğer adıyla lavanta kokulu köy, çok...

REZERVASYON