Anasayfa 9 Genel 9 Dalyan – Köyceğiz

Dalyan – Köyceğiz

24 Tem, 2022

Fethiye’ye yakın bir diğer tatil beldesi olan Dalyan, küçük şirin bir beldedir. Fethiye ye yaklaşık 50 km, Dalaman merkeze ve Dalaman Havaalanı’na 25 km mesafedir. Dalyan’a tatile gelen misafirlerin yapabileceği en iyi ve eğlenceli aktivite Dalyan Tekne Turu’dur. Dalyan sularla kaplı bir delta olduğu için, tekne turu size bu eşsiz deltayı gezme imkânı sağlıyor. Sonrasında ise tekne turu sizi İztuzu plajına getiriyor. İztuzu Plajı yaklaşık 5450 metre uzunluğa sahip Türkiye’nin en uzun plajlarından bir tanesidir. Bir tarafı deniz bağlantısı olan tuzlu su, bir taraf da Dalyan deltası olan tatlı su bağlantılı olan bir plajdır. Bu tarz plajlara fazla rastlanmamaktadır. O yüzden Dalyan’a gelen misafirler için çok popülerdir. Ayrıca İztuzu Plajı Caretta Carettaların yumurtlama ve üreme alanları arsındadır ve özel bir hassasiyetle korunmaktadır. İztuzu Plajına ayrıca Dalyan merkezden dolmuş teknelerle gitme imkânınız bulunmaktadır.

Sülüngür Gölü

Bu göl, İztuzu Plajı yolu üzerinde yer almaktadır. Göl muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini buraya çekmektedir. Göl boyunca ara ara bulunan banklara oturarak bu eşsiz manzarayı izleyebilirsiniz. Bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyin.

Kargacık Koyu

Bu koy da İztuzu plajına giden yolun üzerinde bir rotadır. İlk olarak Kargacık köyüne ulaştıktan sonra, yaklaşık 3.5 – 4 km toprak ve taşlı yoldan bu koya ulaşabilirsiniz. Yol biraz engelli ve tozlu olsa da, koya ulaştığınızda masmavi cam gibi deniz suyunu gördüğünüzde inanın bu engellere değdiğini göreceksiniz. Suyu o kadar temiz ve berrak ki 5 metre alttaki balıkları bile görebiliyorsunuz.

Aşı koyu

Merkeze yaklaşık 20 dk uzaklıkta olan bu koy, sessizlik ve huzur arayanlar için bir durak. Koy Fethiye Körfezi ve Sarıgerme plajı arasında yer almaktadır. Sakin ve temiz olmasının sebebi ise koya giden yolun stabilize olmasından dolayı, ulaşımın biraz zor olmasıdır. Ama kalabalıklardan uzak, sakin, tertemiz ve doğayla iç içe bir zaman geçirmek istiyorsanız tam da sizin istediğiniz bir koy. Bu koyda size yeme içme imkânı sunan küçük bir tesis de var. Aktivite olarak koyda, bot turu ve zipline yapabilirsiniz.

Radar Tepe Manzara Noktası

Dalyan ve Ortaca gezinizde en güzel noktalardan biriside Radar Tepe Manzara Noktası’dır.  Buraya ulaşım ya turlarla ya da 4×4 arazi araçlarıyla sağlanıyor. Normal bir araçla buraya çıkabilmeniz neredeyse imkânsız çünkü yol çok bozuk ve dik. Buraya çıktığınızda bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Kuş bakışı Dalyan Deltası, Sülüngür Gölü, Kireçtaşı Tepeleri, İztuzu Plajı, Köyceğiz Gölü’nü ve muhteşem manzarayı görebilirsiniz.

köyceğiz Ekincik Koyu

Ekincik Koyu

Köyceğiz sınırları içinde kalan Ekincik Koyu’na, muhteşem çam ağacı ormanları arasından gidilen yol ile ya da tekne turlarıyla ulaşabilirsiniz. Koyda genel olarak çam ağacı ve zeytin ağaçların arasında yer alan küçük bir yeme içme tesisi de bulunmaktadır. Denizi ise kum ve çakıl karışımı olan koy, birden derinleşiyor. Yüzme bilmeyen ya da az bilen ziyaretçilerin bu bilgiyi de dikkate alması gerekmektedir.

Kaunos Kral Mezarları

Dalyan merkezden de görebildiğiniz Kaunos Kral Mezarları’na tekneler yoluyla ulaşabilirsiniz. Kaunos Kral Mezarları 2000 yılı aşkın bir tarihe sahip olup, Kaunoslar tarafından inşa edilmiştir. Günümüzde hala görkemli kalıntıları mevcuttur. Kaunoslar insanların mezarları yüksekte olursa, Tanrıya o kadar yakın olacağı inancına sahiplermiş. Bu sebeple önemli insanların ve Kralların mezarları kayalara oyulmuştur. Buradaki mezarların en önemli ve görkemli olanları, en büyük mezar ve altılı grup kaya mezarlarıdır.

Karia Yolu

Karia yolu, trekking sporu yapanlar için mükemmel bir yürüyüş rotası olarak tanınmaktadır. Ayrıca bu yol, 820 km mesafe ile Türkiye’nin en uzun mesafeli Trekking Rotası olarak geçmektedir. Bu yol üzerinde birçok bakir koy, birçok kendine has mimariye sahip köy ve antik kent vardır. Karia Yolu başlayış rotası olan Dalyan’dan başlayıp, sırasıyla Muğla ve çevresinden Ege’ye kadar uzanır. Bu rotada Gökova Körfezi de yer almaktadır. Son olarak da Datça ve Bozburun Yarımadasında son bulmaktadır. Trekking severler için Zeytin, Badem ve Çam ağaçlarının içinden geçerek, antik kentleri gezerek ilerlediğiniz bu yürüyüş yolu sizi geçmişe götürerek büyüleyici bir yolculuk vaat ediyor.

Bölgede ayrıca önemli bir ziyaretçi çeken Sultaniye, Delibay ve Gelgirme Kaplıcaları yer almaktadır. Sultaniye Kaplıcası, dünyanın 2. Büyük kaplıcası olarak geçmektedir. Kaplıcanın en önemli özelliği, kaplıca suyu ve çamurla şifa dağıtması olarak biliniyor. Birçok romatizmal hastalığa, böbrek ve idrar yolları rahatsızlığı, ruhsal yorgunluk, cilt hastalıkları, metabolizma bozuklukları ve kadın hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Sağlık Turizmi açısından önemli bir yer tutmaktadır. Su sıcaklığı yaklaşık 40 dereceye kadar çıkan bu termal kaplıcalar şifa dağıtmaya devam etmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Büyük Şehirde Yaşayanlar İçin Dinlenme Rotaları

İlginizi Çekebilir

REZERVASYON